Har du, liksom jag, varit fettskrämd? Efter att ha provat ett antal olika dieter - alla fettsnåla - har jag hittat ett hållbart sätt att äta: LCHF. Jag ser recept som inspiration och lagar mat på en höft. Därför hittar du få "riktiga" recept här, utan mer beskrivningar av hur jag lagat maten.
söndag 27 maj 2012
Äntligen lyckad bea
Majonnäs misslyckas jag aldrig med (jo, en gång, när jag frångick mitt recept och gjorde som syrran, hade i ett helt ägg. Blev sås). Bearnaisesås däremot misslyckas jag nästan alltid med. För hög värme när jag vispar i smöret är den troliga orsaken till att det brukar skära sig. Så i dag tog jag det lugnt på den punkten och titta vad fin såsen ser ut. God blev den också! Serverad med stekt fläskkarré och färsk svensk sparris blev det en alldeles utmärkt morsdags-middag (fast det hade ju sönerna inte en aning om).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar