måndag 10 januari 2011

Fläsk - det är gott det!

Vill man vara en populär mamma ska man bjuda barnen på stekt fläsk och stuvade makaroner. Själv blir jag också väldigt glad om jag får fläsk. Men jag hoppar över kolhydratbomben och stuvar i stället lite vitkål, naturligtvis utan mjöl.
Vad som åker i stuvningen beror lite på vad som finns i kylen I dag fanns det en skvätt grädde, creme fraiche och klick Philadelphiaost. Kokade upp det hela, hällde i lagom mycket strimlad vitkål och så fick det koka så att kålen blev lagom mjuk och det andra lagom tjockt. Lite salt och svartpeppar som smaksättning.
Fast bilden ljuger - inte nöjde jag mig med fyra små fläskskivor!
Resterna av den här middagen blir lunch i morgon.

I dag var för övrigt första arbetsdagen sedan före jul. Nu är det matlåda som gäller de flesta dagar och jag laddade även upp för att ha lite godsaker på lager på jobbet. Grädde (till kaffet), ett paket smör (gott till det mesta!) och en liter mezeyoughurt. Till lunch i dag blev det rester av lördagens tjälknul och kokta grönsaker (som jag förgyllde med en rejäl klick smör).

Ikväll ska jag göra en omgång majonnäs och koka några ägg. Bra att ha på lut på jobbet, om det behövs lite påfyllning på eftermiddagen. Hinner man inte med en riktig lunch någon dag så går det ju att stå sig på ett par ägg och majonnäs en hel dag.

1 kommentar:

  1. hejsan, hoppas det går bra för dig. Jag halkade in på din blogg av en händelse bara. Sitter och tittar efter lchf mat ;-)

    SvaraRadera