söndag 9 januari 2011

Tre centimeter mindre!

En av tankarna med den här bloggen är att jag genom att skriva för "alla" ska få lite press på mig att följa LCHF-kosten ganska strängt. Och tanken med LCHF i sin tur är att jag ska må bättre och förhoppningsvis även gå ner i vikt. Så, hur är då läget efter nio dagar?

Någon våg äger jag inte. Spelar inte så stor roll vad den står på tycker jag; framför allt är det ju så tråkigt att hålla på att väga sig. Det är bara om man vill kolla exakt hur mycket man gått ner (eller upp!) som man behöver en våg.
Men att vikten förändras känns ju ofta på kläderna och viktnedgång kan lite gärna mätas med måttband. Jag har ett par jeans som har suttit lite tajt i midjan, men i går tyckte jag att de kändes lite lösare. Bekräftelsen fick jag precis: på nio dagar har mitt midjemått minskat med tre centimeter! Trodde jag mätt fel först och mätte om ett par gånger, men jag kan inte få det till annat än tre centimeter. Känns skönt att få ett kvitto på att det här funkar!

Helt noll koll på vad jag väger har jag inte, så när året är slut kommer jag kunna säga att min vikt har förändrats så och så mycket.

I går gick ugnen varm hela dagen. Plockade ut en köttbit ur frysen på morgonen och slängde in den i ugnen, där den stod hela dagen på låg temperatur. Tjälknul alltså. Serverade detta med god sås gjord på grädde, creme fraiche, buljong och soja. Barnen fick klyftpotatis till, men jag nöjde mig med kokt broccoli och brysselkål.
Sen blev det en julskinka också, Änglamarks ekologiska som jag köpte förra veckan på Coop till bra pris. Naturligtvis har jag inte skurit bort något fett alls. Griljering skippade jag, den tillför inte särskilt mycket tycker jag.
Nu ska jag festa till på lite skinka, avocado och ost. Lagom kvällsmål efter lunch med hämt-thai (skippade riset) av olika sorter.

1 kommentar: