lördag 15 januari 2011

Smör utan smörgås

I kväll strejkade kameran på telefonen när jag skulle ta bild på middagsmaten. Inte första gången den gör det - väldigt irriterande. Så när det saknas bild här beror det oftast på att kameran inte funkar.
Det ni skulle ha fått se på bild var biff på fläskfärs, grädde och ägg. Till det coleslaw som jag gjorde på majonnäs (hemmalagad så klart), mezeyouhgurt, purjolök, senap, salt och peppar. Vitkål också så klart!

Dagens meny
Frukost: ett par skivor julskinka, mezeyoughurt med kanel, te med grädde
Lunch: julskinka, mozzarellaost och en rejäl smörklick. Te med grädde.
Middag: fläskfärsbiff och coleslaw
Under dagen: ett par koppar kaffe med grädde, några ostskivor till.

För er som inte äter LCHF låter det kanske lite konstigt att äta en smörklick, att inte ha en smörgås att lägga det på. Tja, jag skippar ju brödet men äter fettet. Så för att bli ordentligt mätt brukar jag fylla på med lite smör.

2 kommentarer:

  1. Heja dej - vad du är duktig!
    Dessutom inspirerade du mig, som också varit fusk-lchf:are ett tag. Tack för det!

    SvaraRadera
  2. Kul att kunna inspirera dig! För mig är det allt eller inget som gäller, det går inte att göra små undantag och "bara i dag" - då blir det fusk hela tiden för mig. Men jag vet också att det kommer att komma dagar och perioder då det blir betydligt svårare att hålla sig strikt till LCHF - fast jag hoppas att den här bloggen kan hjälpa mig, att låta bli att fuska.

    SvaraRadera