söndag 2 januari 2011

Goaste salladen

Strikt LCHF - ja men vad äter människan då, undrar ni kanske? I går blev det två stekta ägg och ett halv paket bacon till frukost, och till det kaffe med grädde i. Lunchen bestod av en liten sallad på salladskål, tomat och gröna oliver, och olivolja på det. Kokade också en soppa på lök, broccoli, buljongtärning och rejält med crème fraiche. Toppade det hela med lite riven parmensanost. Åt också några rejäla skivor julskinka.
Eftersom nyårsdagen började rätt sent för min del, hann jag inte med fler måltider än så. Tog en kopp te på kvällen (med grädde i) och åt en liten bit vitmögelost till det.

Dagens måltider har sett ut så här: frukost med youghurt (vanlig treprocentig toppad med lite grekisk youhurt) och kanel på, samt ett kokt ätt.
Lunchen intogs på Bromma blocs - det kan vara lite svårt det där med utelunch och det är lätt att "fuska". Men det blev hummersoppa (gräddig bas) och jag lät bli krutongerna som serverades till.

Dagens middag blev en riktigt god sallad, och enkel att göra: en tomat, en avocado, en liten röd lök, rejält med oliver, och en bit fetaost. Och så olivolja och lite balsamvinäger ovanpå. Men nu kommer hemligheten: värm den färdiga salladen i mircon, en halvminut drygt, så att den blir lite ljummen! Smakerna kommer fram mycket mycket bättre då.

Inte behöver man svälta när man får äta så här god mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar