söndag 23 januari 2011

Egen kryddblandning till fredagstacosen


I fredags kom jag hem från jobbet, totalt utmattad. Ringde hem för att höra vad för mat som stod på önskelistan. "Makaroner skulle vara gott" sa yngsta sonen. Hm. Fredag. Nja. Sen kom han på att tacos nog var ännu bättre.

Så jag knallade till affären och inhandlade köttfärs och lite grönsaker. Köpt tacokrydda använder jag aldrig, utan gör min egen som smakar mer och är mindre salt. Här är receptet, lagom till 500 gram köttfärs:
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kakao
(1 msk maizena)

Blanda ihop allt. Sen gör man som vanligt; steker köttfärsen, häller i kryddblandningen och tillsätter 1 dl vatten, och så får det koka ihop ett tag.

Barnen åt båda tacochips och tortillas, men som LCHFare är det förstås bara att hoppa över det och göra en sallad av allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar