söndag 1 mars 2009

Söndagsmiddag på temat "man tager vad man haver"

Efter en vecka i fjällen - då LCHF-principen naggats i kanten en del - är jag hemma igen. Och nu ska jag återgå till en (hyfsat) strikt LCHF-kosthållning. I kväll när det var dags för middagslagning, fick det bli enligt principen "man tager vad man haver", eftersom jag inte hade hunnit handla. Men jag lyckades sno ihop en riktigt hyfsad trerätters, hör här bara:


* Hade lite isbergssallad, paprika, svarta oliver och en mozzarellaost. Det fick bli en sallad, toppad med lite franskt handplockat havssalt från Camargue, nymald svartpeppar och lite citronolivolja.

* Soppa till huvudrätt: en lök, ett par stånd broccoli, vatten och buljongtärning. Det fick koka mjukt, och sedan körde jag det slätt med mixerstaven. I med några rejäla klicka Philadelphia-ost (både naturell coh en variant med vitlök och örter) och en slatt grädde. Några varv med pepparkvarnen och lite salt - et voilà! Stänkte över det allra sista av citronolivoljan, när jag hade hällt upp soppan i tallriken.

* En söndagsmiddag är inte en söndagsmiddag om det inte serveras efterrätt... Hade en liten gräddskvätt kvar som jag vispade (inte så hårt). Smälte 25 gram mörk cholklad (70-procentig) i vattenbad och rörde sedan ner en äggula. Blandade i den vispade grädden och så fick det stå i kylskåpet ett tag. Toppade chokladmoussen med en klick vispad grädde och lite egenhändigt plockade skogshallon (från frysen).

4 kommentarer:

 1. Gött! En måste ju unne säj lite mella varvera :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken bra grej Anna,

  Ska försöka att kolla in här så ofta jag kan.
  Kram
  Victoria

  SvaraRadera
 3. Kul och ambitiöst Anna! Ser fantastikst gott ut. I fjällen rör man ju på sig så då måste man väl få vara lite generös mot sig själv, eller hur? Det intalade jag mig i alla fall hela förra veckan. Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Kul att ni har hittat hit! Det blir inte recept varje dag, utan även också lite tankar om mina LCHF-erfarenheter.

  SvaraRadera