tisdag 17 mars 2009

Hade gårdagen varit en dag i mitt tidigare liv, hade jag kommit hem och varit utsvulten, darrig och matt. Slängt i mig första bästa ätbara ur kylskåpet. Känt hungerdarr långt efter måltiden avslutats och varit sötsugen och stoppat i mig en extra macka och säkert en kaka för att få ordning på blodsockret.
Men nu var gårdagen inte en dag i mitt tidigare liv. Nu är det LCHF-liv. Åt en god lunch på Blåbär (vid Odenplan) beståendes av lammfärsspett, rödbetssallad med fetaost, grekisk sallad, hoummos och tsatsiki.
Sen inföll lite dålig planering. Hade bestämt mig för att träna efter jobbet, men hade inte tagit med mig något att äta. Undrade om jag skulle stå mig på lunchen ända fram till klockan sju, då jag skulle komma hem efter träningspasset. Kände mig förvånansvärt ohungrig och bestämde mig för att det skulle gå bra, men gick och köpte en bit Blå Castello, som jag laddade med före gympapasset.
Väl hemma kände jag mig inte alls vrålhungrig, så jag tog mig tiden att laga ordentlig mat: soppa på vad som fanns hemma. Lök, fänkål, gulbeta och polkabeta fick koka mjukt. Mixade det och hade i en bit grönmögelost och rejält med creme fraiche. Stekte lite bacon och toppade soppan med det, och strimlade även ner lite salladslök. Supergott!

1 kommentar:

  1. Kikar in vill önska dig en trevlig sommar, min vän. Vi ses nog ev inte till hösten. Jag kommer flytta till Hudik med familjen.
    Men vi ses/hörs säkert på facebook. Vad hände med bloggskrivandet ;-)

    Kram Birgitta

    SvaraRadera