Men min upplevelse är att jag inte alls äter mer kött nu än tidigare. Jag äter visserligen mer animaliskt fett än tidigare (grädde, ost, smör), men i övrigt är det bara pastan, potatisen, riset etc som jag tagit bort och ersatt med mer grönsaker samt fett.
Häromdagen gjorde jag klyftpotatis åt barnen (de älskar det), och stekte fläskkotletter (som de också älskar). Till mig gjorde jag mitt favvotillbehör: blomkålsmos. Det gör jag så där lite på en höft. Kokar några blomkålsbuketter mjuka, häller av vattnet, kör slätt med mixerstaven och blandar i det som finns hemma: grädde eller creme fraiche, i värsta fall mjölk om jag inte har något annat. Sen ska det vara ost av någon sort: riven hårdost, gärna lagrad, eller färskost, typ Philadelphia (som gärna får vara smaksatt). En klick smör. Som vanligt: man tager vad man haver. Lite salt och peppar, och vips har man ett mos som är mycket godare än potatismos.
Japp, så här smaskigt kan det bli. Blomkålsmos, stekt fläskkotlett, ugnsbakad fänkål och sallad på tomat, fetaost och basilika. Och fläskskotletten kan jag med gott samvete numer även äta de allra godaste delarna på. Fettet alltså.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar