måndag 7 maj 2012

Majonnäs-fail

Jag är en hejare på att göra majonnäs, om jag får skryta lite. Har aldrig misslyckats en enda gång när jag följer "mitt" recept (2 äggulor, 1 tsk dijonsenap och 1 msk vitvinsvinäger - vispa ihop. Sen det vanliga: 3 dl rapsolja som man tillsätter s a k t a under vispning. Salt och lite peppar - klart. Och viktigt: se till att alla ingredienser har samma temperatur, då skär det sig inte. Alltså inte kalla ägg och rumsvarm olja).
Eftersom det blir en herrans massa äggvitor över hela tiden, fick jag för mig att lyssna på syrran i dag, som säger att i hennes recept så ingår det hela ägg, inte bara äggulor. Men det gick ju inte alls, det tjocknade inte utan blev som en lös majonnässås i stället. Försökte rädda det hela genom att ta en till äggula och vispa den, och sen sakta tillsätta majonnässåsen. Blev något lite bättre, men fortfarande mer åt såshållet än majonnäs. Struntsamma, skulle ha majonnäsen till coleslaw, så nu behövde jag inte bland den med turkisk youhurt för att få den lite rinnigare. 

Dagens mat (försöker dra ner ordenligt på kolhydraterna nu)
Frukost Tre ägg stekta i kokosolja.
Lunch Två biffar på blandfärs och kryddsmör, lite smörstekt spenat. Fyra rädisor och fem cocktailtomater.
Mellis Tre valnötter och ett kokt ägg.
Middag Kassler och coleslaw.
Tre koppar kaffe under dagen med minimalt med mjölk (försöker vänja mig med mindre/ingen grädde/mjölk i kaffet och kapa lite kolhydrater på så vis.

1 kommentar:

  1. Jag gör egen tacokrydda jag med, men när jag la ut receptet för längesen så skulle jag testa lchf-butikens tacokrydda, men den var inte god alls. Min variant på tacokrydda ligger under "Övrigt" bland recepten. Tack för ditt tips i alla fall!=)

    SvaraRadera