lördag 7 juli 2012

Räkpasta

Måste vidga matvyerna lite. Laga med fisk och skaldjur, och mer "lagade" grönsaker till barnen (de har alltid ätit råa grönsaker i mängder).
Häromdagen gjorde jag wallenbergare med potatismos, och blomkålsmos till mig. Trodde det var vinterpotatisar jag hade i kylskåpet, men det var uppenbarligen förskpotatis, eftersom moset blev som klister och helt oätbart. Slutade med att barnen åt blomkålsmos för första gången (har aldrig velat smaka tidigare) - och de gillade det!
Idag tog jag fram en påse räkor som legat i frysen i evigheter och gjorde pasta med räkor och grönsaker. Igår gjorde jag en omgång basilikaolja (mixa färsk basilika, vitlök och olivolja) till barnens risonisallad, och det blev så mycket att det räckte till dagens pasta med.
Skalade en påse räkor, la dem i basilikaoljan medan jag fixade resten: fräste en röd paprika i bitar + 1/2 finhackad grön chili + 150 gr sockerärtor i lite av oljan. Tillsatte en förpackning färsk babyspenat och sist räkorna med oljan, så de blev varma. Serverade med pasta (LCHF-pasta till mig, vanlig pasta till barnen) och parmesanost. Gott! Men jag fick överta en del av barnens sockerärtor...

2 kommentarer:

  1. Jag gillar LCHF-pasta, men något jag börjat äta är nu shiratakinudlar!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte provat det än - var köper du dem?

    SvaraRadera