I dag är det Alla hjärtans dag. Det struntar jag i ganska så mycket. Men det är också tisdag. Och på tisdagar i februari får man äta semlor. Så var det i alla fall när jag växte upp och himmel vad konservativ jag är ibland, för så tycker jag fortfarande att det ska vara. Fast ska man vara helt korrekt så är det ju bara en enda dag man "får" äta semlor på, fettisdagen. Det blir ju lite för lite ändå, så jag tycker det är okej med semlor på tisdagar i februari och - ärligt talat - på andra dagar med.
Som i söndags. Då bakade jag semlor efter recept på Marianns mat och bak-blogg/bakbok. De var så goda och jag behövde inte äta mer till middag än en semla! Och vilken njutning att kunna äta en semla med gott samvete och utan att få ont i magen.
Så goda att jag idag, när det är tisdag och Alla hjärtans dag, får ge mig själv en semla i present. Den här gången åt jag den med varm mjölk i djuptallrik. Mums...
Här är några länkar:
Mariann skriver på sin blogg att det är skillnad på vilken sorts fiberhusk man använder, Lindroos eller Finax. Jag som har Finax, följde råden i den andra länken. Semlorna vara fina bollar när jag stoppade in dem i ugnen, men mer som tekakor när jag tog ut dem. Så jag vet inte jag, om det är skillnad på de båda sorterna. Men oavsett om semlan var en bulle eller tekaka - gott smakar det! Fast godast på en semla - oavsett om det är en vanlig eller en LCHF - är ju i ärlighetens namn mandelmassan och grädden, bullen behövs bara för att härbärgera dem...
Semlor är gott, måste nästan testa det där receptet!:)
SvaraRadera