Gjorde soppa på enklast möjliga sätt. Fräste svamp, skivad purjolök och en vitlöksklyfta i smör, hällde på mjölk och en buljongtärning och så fick det koka ett tag. Körde med stavmixer så att det blev slätt, hälllde i grädde och kryddade med salt och peppar, och så en liten skvätt sherry. Det hela fick koka upp och sen var det klart att servera.
Frågade barnen vad de ville ha för efterrätt och då önskade de våfflor. Gjorde vanliga våfflor åt dem, och LCHF-våfflor till mig: vispa 2 ägg, blanda i 1 dl kokosmjöl (man kan ta kokosflingor och köra i mixer, eller leta på någon "invandraraffär", till exempel Taj Mahal på Kammakargatan 40 i Stockholm), 25 gram smält smör och 3/4 dl grädde. Låt stå och svälla ett tag innan du gräddar.
Helt okej ersättning för mjöltunga kolhydratstinna vanliga våfflor, men har en liten papprig konsistens. Jag har sett andra recept på LCHF-våfflor också, det är bara att googla lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar