måndag 21 februari 2011

Trött på broccoli

Just nu är jag riktigt less på det här. I kväll värmde jag kycklinggryta som jag lagade i lördags (kycklingfilé, lök, kokosmjölk, tomatpure, kardemumma, ingefära. chilipulver, spiskummin, lite cayennepeppar, salt och peppar). Kokade pasta till barnen och själv kokade jag lite broccoli och hade på en smörklick. Kycklinggrytan god, broccolin... tråkig!
Jag har inga problem med hur det smakar, men nu har jag ätit så mycket broccoli de senaste åren ocn nu känner jag att jag inte kommer att kunna äta en broccolibit till på evigheter. Jo, kanske i en wok eller så, men inte som idag, som tillbehör istället för pasta, ris eller potatis.
Fast det lustiga var att jag inte var sugen på ungarnas pasta heller - det var bara broccolin som stod mig upp i halsen.
Sen bakade jag frallor till ungarna och det var ju en prövning det med. Inte så att jag höll på att äta en när de tog lite kvällsfika med nybakde härliga ljumma frallor, men det kändes bara så TRÅKIGT. Jag tog mig ett par ostskivor jag, och lite youghurt. Nä men inte låter det kul?!

2 kommentarer:

  1. Ett tips som jag brukar göra: fixa till broccolin som en sallad på grekiskt vis, dvs: pressad citron, olivolja, färsk persilja och salt.

    Det blir en helt annan grej då!

    SvaraRadera
  2. Det låter gott och det ska jag definitivt prova! Det är den där kokta broccolin som står mig i halsen - men tillagad på något vis kan jag fortfarande äta den...

    SvaraRadera