Har du, liksom jag, varit fettskrämd? Efter att ha provat ett antal olika dieter - alla fettsnåla - har jag hittat ett hållbart sätt att äta: LCHF. Jag ser recept som inspiration och lagar mat på en höft. Därför hittar du få "riktiga" recept här, utan mer beskrivningar av hur jag lagat maten.
tisdag 24 januari 2012
Första brödbaket
Nu har jag bakat mitt första bröd med kokosnötsmjöl och förväntningarna var högt ställda. Såg fram emot rostbröd med smör som smälter och rejält med ost. Och då hade jag förstås traditionellt vitt superonyttigt värt-att-synda-för-rostbröd i tankarna.
Hur blev då resultatet? Helt okej, men jag blev ändå lite besviken, utifrån mina förväntningar. Piffade till receptet lite, precis som Mariann skriver i sitt recept, med både brödkryddor och fibrex, för att få det lite mer brödigt. Men brödkryddor i rostbröd är ju helt fel. Och brödet i sig var ingen höjdare att äta orostat.
Jag kommer definitivt att baka det här igen, men då ska jag följa ursprungsreceptet och bara ta kokosnötsmjöl och inga brödkryddor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar