Vrålhungrig idag när jag kom hem från födelsedagsfika i kväll (nöjde mig med två koppar kaffe, ingen tårta, bulle eller kakor). En titt i kylskåpet resulterade i denna middag:
Sallad på tomat, gurka, sockerärter, oliver och fetaost med citronolivolja till förrätt.
Blomkålssoppa med "kycklingchips" till huvudrätt. Den lagades på rester från gårdagens middag, då jag bjöd på kycklingfilé inlindad i bacon och blomkålsmos. En halv kycklingfilé utan bacon blev över, så den skivade jag tunt, och stekte i rätt mycket smör så att skivorna blev alldeles knapriga. Strödde det över blomkålssoppan som jag lagade på blomkålsmos från i går. Spädde med lite grädde och mjölk till lagom soppkonsistens, och hade i lite buljongtärning.
Till efterrätt hallon och mascarponegrädde - vispad grädde blandad med mascarponeost och lite vaniljpulver.
Gott!
Mums, blomkålssoppa är såå gott!
SvaraRaderaSpeciellt med knaperstekt bacon :)
Håller med! Och lättlagat dessutom.
SvaraRadera