* Hade lite isbergssallad, paprika, svarta oliver och en mozzarellaost. Det fick bli en sallad, toppad med lite franskt handplockat havssalt från Camargue, nymald svartpeppar och lite citronolivolja.
* Soppa till huvudrätt: en lök, ett par stånd broccoli, vatten och buljongtärning. Det fick koka mjukt, och sedan körde jag det slätt med mixerstaven. I med några rejäla klicka Philadelphia-ost (både naturell coh en variant med vitlök och örter) och en slatt grädde. Några varv med pepparkvarnen och lite salt - et voilà! Stänkte över det allra sista av citronolivoljan, när jag hade hällt upp soppan i tallriken.
* En söndagsmiddag är inte en söndagsmiddag om det inte serveras efterrätt... Hade en liten gräddskvätt kvar som jag vispade (inte så hårt). Smälte 25 gram mörk cholklad (70-procentig) i vattenbad och rörde sedan ner en äggula. Blandade i den vispade grädden och så fick det stå i kylskåpet ett tag. Toppade chokladmoussen med en klick vispad grädde och lite egenhändigt plockade skogshallon (från frysen).
Gött! En måste ju unne säj lite mella varvera :-)
SvaraRaderaVilken bra grej Anna,
SvaraRaderaSka försöka att kolla in här så ofta jag kan.
Kram
Victoria
Kul och ambitiöst Anna! Ser fantastikst gott ut. I fjällen rör man ju på sig så då måste man väl få vara lite generös mot sig själv, eller hur? Det intalade jag mig i alla fall hela förra veckan. Kram Karin
SvaraRaderaKul att ni har hittat hit! Det blir inte recept varje dag, utan även också lite tankar om mina LCHF-erfarenheter.
SvaraRadera