måndag 5 november 2012

Lite fransk inspiration

Hur mycket den här grytan har gemensamt med den franska rätten Pot au feu (gryta på elden), får vara osagt. Men jag gissar att det är med den som med mammas köttbullar: alla gör på sitt eget sätt.

Så här gjorde jag min fläskkorvsvariant ikväll:
1fläskkorv i skivor (bort med plasten)
1 morot i rejäla skivor
1 stor gul lök i klyftor
En rejäl klyfta vitkål
1/2 buljongtärning, 1 lagerblad, ett par vitpepparkorn

Allt fick koka tio minuter i "lagom mycket" vatten. Egentligen borde morötterna ha kokat lite längre, så man kan ju börja med dem och sen stoppa i det andra.
Serverade det hela med lite senapskräm (tycker inte om ren senap): crème fraîche med lite fransk senap. Tycker man om kapris kanske det kan vara gott att ha i. Eller bara ren senap, om man gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar