lördag 18 augusti 2012

Första LCHF-pajen

Sedan jag började äta LCHF för fyra år sedan, har jag helt och hållet hoppat över matpajer. Då ska ni veta att jag älskar paj - alla sorter. Men det är ju degen som är det godaste och ned LCHF blir det inte samma sak. Några gånger har jag gjort bara fyllning - kött/grönsaker/ost och äggstanning. Men frågan är om det kan räknas som paj när det inte innehåller någon botten. Det är väl degen som skiljer en paj från omelett/äggstanning/

Hur som helst, häromdagen gjorde jag i alla fall paj. Fick recept på pajdeg av min körkompis Catarina, och bestämde mig för att prova.
• Vispa två ägg fluffiga.
• Smält 50 gram smör och häll ner i äggen.
• Bland 1/2 dl kokosmjöl, 1 1/2 dl pofiber, 1 msk fiberhusk och 1/2 tsk salt i en skål. Rör sedan ner i ägg-smörblandningen.
• Rör ihop till en deg och låt den vila i kylskåp en liten stund innan den trycks ut i en pajform.

Förgrädda i tio minuter i 200 grader innan du häller i fyllningen. Själv gjorde jag en köttfärspaj på en höft. Catarina hade gjort en Västerbottenpaj till kräftkalaset (3 ägg, 300 gram riven ost, 2-3 dl grädde, salt och peppar) - det tycker jag låter galet gott!

2 kommentarer:

  1. paj kan vara bottenlös också, ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Mycket ost i fyllningen så brukar jag inte sakna degen så mycket!

    SvaraRadera